Doctor Who 9. Sezon 6. Bölüm

Evet, yeni bir bölüm ve ilk incelemem…
Bölümü açtık karşımızda bir at arabası tıngır mıngır ilerlerken bir den karşımıza da bir atlı beliriyor…

Doctor Who 9x6
İhtişamlı atlının sahneye çıkışı…

Bu atlı Ya malın ya canın! diyerek bir soyguncu olduğunu ilk fırsatta belli ediyor, ve adının Kabus Şövalye olduğunu öğreniyoruz. Söylentilere göre bu haydut Hızlı Sam Çabuk’tan daha hızlı ve Ölümcül Dupont’tan daha ölümcül… At arabasının içerisinde yer alan bey bu haydutu cüssesine göre yargılayıp pek dikkate almazken birden haydutun gücünü aldığı sarı gözler meydana çıkıyor. Açıkçası biraz gizemli başladı bölümümüz.

Birden beliren sarı gözler...
Birden beliren sarı gözler…

Ve biz bu sıra olay yerinden ayrılarak kendimizi Tardis’in yanında buluyoruz. Gizemli gözlerden korkan sevgili hanımımızın çığlığını duyan Doctor bu çığlığı pek önemsemeyerek işine koyuluyor. Ve ne olduğunu bilmediğimiz aletten gelen verilere göre ilerliyor.

Bu değişik alet pekte teknolojik gözükmüyor.
Bu değişik alet pekte teknolojik gözükmüyor.

Bu alet doktoru tam da olayların ortasına çekiyor ve bildiğimiz The Doctor tarzı giriş ile olayların içine umursamaz ve absürt bir şekilde dahil oluyor… Doctor’da bu at arabasında bir şey arıyor ama ne yazık ki bu araba zaten bir soyguna maruz kalmış durumda, Doctor ile Kabus Şövalye laf atışması yaparken, masum at arabası prrr diye uzaklaşıyor olay yerinden… Tabi Doctor aradığı şeyin de elinden kaçmasıyla sinirlenip kaçmalarını Kabus Şövalye’ye bağlıyor.

At arabasının kaçışı...
At arabasının kaçışı…

Bu kızgınlıkla birbirlerine savurdukları hakaretler sonunda Kabus Şövalye isimli haydutun sesi birden inceliyor ve ardından maskesinin altında yer alan surat ortaya çıkıyor ve Doctor’u dehşete düşürüyor…

Doctor'un Dehşete Düşüşü...
Doctor’un Dehşete Düşüşü…

Evet maskenin altından geçen bölüm ölümsüzlüğe kavuşan Ashildr çıkıyor, Doctor’un ölümsüzleşmesine neden olduğu kız şimdi bir haydut olmuş durumda… Bu genç hanım Doctor’un kendisi için geldiğini düşünürken gerçeğin aksi olup tamamen denk gelmeleri olduğunu öğrenince hüsrana uğruyor.

Bu genç hanım o kadar uzun süre hayatta kalmış ki geçmişini bile hatırlamıyor, Einarr’ın kızı Ashildr olmaktan çıkalı baya olmuş gibi gözüküyor. Ve Doctor ile birlikte yaşadığı eve geliyor. Ashildr’ın sorusu üzerine doktorun elinde ki cihazın bir Antika Bulucu olduğunu ve bu aletle Doctor’un gezegen dışı enerjinin peşine düştüğünü öğreniyoruz. Doctor, Ashildr’ın ihtiyaç için değil de sırf macera olsun diye haydutluk yapmasını şaşkınlıkla karşılıyor. Ardından Ashildr’ın geçmişte yaptıklarından bahsediyorlar. Açıkçası bu kısım bana oldukça çocukça geliyor. Neredeyse tarihteki tüm olayların altında Doctor’un var olması artık öyle pek yeni şeyler sayılmıyor sonuçta.

Ashildr’ın hatırlamadığı kendi geçmişini öğrenmek amacıyla Doctor Ashildr’ın tuttuğu günlüklere göz atmaya başlıyor.

Ashildr'ın Günlükleri...
Ashildr’ın Günlükleri…

Bu arada boş durmayan Ashildr destek aldığı yaratıkla konuşuyor. Ardından Doctor’da, Ashildr ile anlaştıkları üzre ikisinin de çalmaya çalıştığı nesneyi çalmak için evden çıkıyor. Çıkışta garip bir hışırtı duysa da Doctor’luğunu konuşturarak umursamıyor.

Evden çıkışları...
Evden çıkışları…

Hırsızlığın gerçekleşeceği eve varıyorlar ve biraz hırıltı gürültü çıkartarak bacadan kaçarak başarıyla uzaklaşıyorlar.

Vardıkları zengin evi...
Vardıkları zengin evi…
Bacadan kaçış anları...
Bacadan kaçış anları…

Çaldıkları nesne yunan mitolojisinde yer alan hades’in gözleri isimli bir boyut açıcı.

Hades'in Gözleri
Hades’in Gözleri

İşte dizinin sonlarına doğru bir kaç kuru gürültü biraz aksiyon oluyor ve idam sahnesinde ki Hızlı Sam Çabuk, Ashildr tarafından göğsüne sabitlenen Hades’in  Gözleri’yle öldürülüyor.Hızlı Sam Çabuk’un ölümüyle açığa çıkan enerjiyi kullanan Hades’in Gözleri gökyüzünde yeni bir boyut açıyor.

Gök yüzü açılıyor!
Gök yüzü açılıyor!

Meğer bu Ashildr’ın gizli misafiri Ashildr’a başka dünyaları vadederek,  açılan boyuttan içeri giren soydaşlarıyla birlikte haince dünyayı ele geçirmek gibi planı varmış.

Ağızdan çıkan ateş sizce de havalı değil mi?
Ağızdan çıkan ateş sizce de havalı değil mi?

Açılan boyuttan içeri sızan melun alçaklar birer birer etrafa saldırırken Ashildr hatasını anlıyor ve başkasına henüz vermediği ölümsüzlük sunan 2. tamir ediciyi Hızlı Çabuk Sam’e veriyor. Bu hapınsı nesne Hızlı Sam Çabuk’u hayata döndürürken aynı zamanda açılan boyutlar arası kapıyı kapatıyor ve ardından melun alçaklar sebepsizce ölüyor ki açıkçası burası çok saçma geldi. Neden yok oldu öldü bu mahluk?

Şu yaratık ne diye öldü gerçekten anlamadım.
Şu yaratık ne diye öldü gerçekten anlamadım.

Bölümün sonunda Ashildr ile Doctor konuşurken konu ölümsüzlük olduğunda Doctor’un dudaklarında birden Captain Jack Harkness sözcüğü beliriyor ve tüylerim diken diken oluyor, işte bu kıyak benim için güzeldi. Ama bu cahil Ashildr bilemiyor tabi Jack Harkness’ı sadece “O kim?” demekle yetiniyor…

Dudakları iyi okuyun, Captain Jack Harkness diyor!!!
Dudakları iyi okuyun, Captain Jack Harkness diyor!!!

Ardından vedalaşıp Doctor Clara’nın yaşadığı günümüze geliyor. Bir kaç hal hatır mevzusundan sonra şans odur ki Clara’nın telefonun da bir fotoğrafı incelerken fotoğrafta o ölümsüzü gördü, Ashildr…

Doctor'un gözler de maşallah nasıl gördü öyle.
Doctor’un gözler de maşallah nasıl gördü öyle.

Açıkçası bölüm incelemesi yapacaktım sözde ama bölüm özeti gibi oldu, artık neyse o kadar da şey değil.

Bu yazı da geçen gifleri indirmek isterseniz eğer, buraya tık lütfen.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir