1 Kasım’a Dair…

Az kaldı seçimlere, bu seçimler belki de ülkenin kaderini belirleyecekken belki de tarihin aklında hiç yer tutmayacaktır…

1 Kasım günü geldiğinde oy işlemlerinin yavaş yavaş son bulmasıyla beraber televizyon karşısına geçip yayın yasağının bitmesini bekleyeceğim bir çok Türk gibi. Biraz da merak olacak acaba bu sefer yayın yasağını çiğneyip ajanslardan gelen verileri paylaşacak kanal olacak mıdır?

Sanki seçim günleri daha mutlu geçer benim için, belki de oy vermiş olmanın getirdiği mutluluk yansır sokakta yanımdan usulca geçen insanların yüzüne.

Malkoçoğlu
SAVULUN ALÇAKLAR!

Az kaldı seçimlere, halkı seçimlerden seçimlere hatırlayan bi’ kaç cebi geniş amca tekrar halkı için birer Malkoçoğlu olmuş durumda. Hepsi ülkenin en akıllısı, en beceriklisi ve en merti olmuş, ve seçime 10 gün kala piyasalara çıkmış durumdalar.

Yapmayın be, siyaset bu olmamalı. Ülkenin çoğunluğunun temsilcisi olmak için o temsil ettiklerinizi kandırmak olmamalı. Çoğunuzun umrunda değil kimse, “Şu ihaleden bizi de görsünler yeter.” kafasında bir çoğunuz. Keşke demokrasi dediğimiz yapı bu halde olmasa, azcık konuşmayı bilen herkes siyaset perdesini ardına kadar aralayamasa.

Bir adet Devlet ya da bir Güneş Ülkesi yapısında olsa keşke her ülke…

Velhasılkelam ben isterim ki bu yöneticiler bizi önemsesin ya da hayır önemsemese de olur, birazcık vicdanı olsun bu kişilerin. O tüyü bitmemiş yetim var hani birer birer hakkını yediğimiz, o yetim büyüyeli çok oldu. Öyle bir yaşa geldi ki o yetim bizi önceki seneler yönetti, şimdi yönetiyor, önümüzde ki yıllarda yönetecek…

Bir aklı başında kişi çıksın, şu düzeni değiştirsin ey ahali. Bu düzende yetişen çocukta bu düzene adapte oluyor, hiç bir şey değişmiyor bu ülke de. Herkes geliyor zamanında çok hakkım yenfi diyerek öncekinden daha fazla kişinin hakkını yiyor. Yapmayın be büyükler, yapmayın. Değişsin bu düzen artık.

 

Umarım her şey güzel olacak, düzelecek 1 Kasım 2015 ‘te… Belki de sadece birer temenni olarak kalacak. Zaman su gibi akıp geçiyor. Boşversene sen seçimi, devleti, ülkeyi.

Kalk, biraz parkta turlayalım…


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir