Tek Bir İhtimal Var


Müzik hakkında pek bilgili biri değilim, ancak benim de kulağıma hoş gelen melodiler, şarkılar ve sözler oluyor her insan gibi…

Ceza’nın Tek Bir İhtimal Var parçası da kulağıma hoş gelenler arasında en tepelerde bir yerde adeta bir bekçiymişcesine sabit kalıyor. Çocukluğumun –evet sanki çok büyükmüşüm gibi diyorum bunu– geçtiği süre zarfı boyunca bu şarkı ve benzer şarkıları dinledim. Bu şarkıların hayat görüşümde çok etkili olduğunu düşünüyorum, sonuçta insanlık adına birleştirici olmaya çalışıyorum. Ayrımcılığın her türlüsüne karşı oluşumun temelinde de her şeyin temelinde olduğu gibi çocukluk var.

Hayatın bu şekilde acımasız bir hal almasıyla yaşam zorlaşmakta, insanlar kalıcı hüzünlerle baş başa kalmakta ne yazık ki. Böyle umutsuzluğun hüküm sürdüğü bir dünya da mutlu olmanın tek bir ihtimali vardır, bir kenara çekilip kendi hayatını yaşayacaksın ve ardından bu hayatı genelleştirmek ve mutlu çocukların doyumsuzca eğlendiği bir dünya için tüm gücünle kadar çalışacaksın.

Tek bir ihtimal var o da metafiziksel ihtilal!


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“Tek Bir İhtimal Var” için 2 cevap

  1. Erol Apaydın avatarı

    Bir ihtimal daha var o da ölmek mi dersin 🙂

    1. CakirEfekan avatarı

      Ölmeye ne gerek var, yaşam uzun. Ve evet dertli…

      Ancak yaşamlarımızın en büyük derdi kendimiz oluyoruz haberimiz yok. Halimizden memnun değilsek buluruz elbet mutlu olacak yerler, göçüp gitmek hiç elzem değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir