Amazon’dan Kargo Takibi

Amazon aracılığıyla bazı ürünleri ülkemizde var olandan daha ucuz fiyatlara alabiliyoruz. Tabi bu ürünleri yurt dışından almış oluyoruz ki bu noktada deneyimsiz olan hemen her kullancının aklını kurcalayan bir soru beliriyor, “Kargom Nasıl Gelecek?“. Bu yazımda, Amazon’dan gelecek bir kargoyu nasıl temin edebileceğimizi ve kargo takibini nasıl yapabileceğimizi anlatacağım.

Amazon - Your Orders

Amazon’dan Kargo Takibi | Siparişleriniz

Amazon üzerinde siparişleriniz bölümünden satın aldığınız ürünleri görebiliyorsunuz. Kargosunu takip etmek istediğiniz siparişinizin bölmesinde yer alan track package butonuna basarak ilgili siparişiniz hakkında var olan bilgilere ulaşabilirsiniz.

Amazon’dan Kargo Takibi | Track Package
Amazon’dan Kargo Takibi | Track Package

Girmiş olduğunuz sayfa üzerinde, Amazon size genel olarak gerekli bilgileri veriyor. Shipment details kısmından bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ancak ben ne olur ne olmaz kargo şirketinden kontrol etmek istiyorum diyorsanız, bunun için kargo takip kodunu kullanmamız gerekiyor. Kargo takip koduna yine shipment details bölmesinden erişebilirsiniz.

Amazon’dan Kargo Takibi | Kargo Takip Kodu
Amazon’dan Kargo Takibi | Kargo Takip Kodu

Benim almış aldığım ürün ups i-parcel ile gelmekte. Ve kargo takip kodum da “AGSIPNJ0001551921” olarak belirlenmiş.

i-parcel‘e bu takip kodunu girerek yine kargo bilgilerine ulaşabiliyoruz.

i-parcel aracılığıyla günlük olarak kargomu takip ederken hiç anlamadığım bir şeyle karşılaştım. Kargonuz düşecek ibaresi yer alıyordu adeta. Epey bir telaş yaptım ne olacak şimdi diye, çünkü ilk defa yurt dışından Amazon aracılığıyla bir ürün temin ediyordum.

Amazon’dan Kargo Takibi | i-parcel
Amazon’dan Kargo Takibi | i-parcel

O şaşkınlıkla hemen internette araştırma yaptım ve pek tabi bir şey anlamadım. Çünkü karşıma sadece karışık ve bir çok soruların sorulduğu forum konuları çıktı.

Bir çok forum konusunu okuduktan sonra ancak anlayabildim ki, YURTICI KARGO TAKIP NO REF2 YE 48 SAAT ICINDE DUSECEK ibaresi güzel bir anlam ifade ediyor.

Bu demek oluyor ki ürünümüz ülkeye giriş yaptı ve ülke içinde kargo işlemini Yurtiçi Kargo üstlendi. Bundan sonra kargo işlemlerimizi Yurtiçi Kargo ile takip etmemiz gerekir. İşte Yurtiçi Kargo’ya ait olan kargo takip kodu, i-parcel üzerinde düşeceği bahsedilen ref2 kodu oluyor.

“İyi de kardeşim kaç gün geçti hala ortalıkta bir ref2 bulamadık” dedim ben, kargomu beklerken. Meğer o da öyle değilmiş, bu sefer de başka bir yerden kontrolünü yapacağız bu haşmetli ref2 kodumuzun.

Bu başka yer de pts.net olmakta. Bu pts.net nedir, necidir hiç anlamış değilim ama sanıyorum ki, uluslar arası kargo gönderileri için aktarma esnasında rol alıyor.

Amazon’dan Kargo Takibi | pts.net
Amazon’dan Kargo Takibi | pts.net

Pts.net üzerinden i-parcel kodumuzu girdiğimizde karşımızda kargo bilgilerini görebiliyoruz, işte burada yer alıyor bizim ref2 kodumuz. Tabi ilk girişinizde ref2 kodunu görmemeniz muhtemel, zaten bleirtildiği gibi 48 saat içinde belli oluyor bu ref2 kodu.

Ref2 kodu belli olduğunda bu ref2 kodumuz Yurtiçi Kargo takip kodumuz olacak ve gönderi takibini oradan yapabileceğiz.

Ancak bana kalırsa hiç oradan kontrole gerek yok, çünkü pts.net oldukça sade görünümüyle gayet rahat anlaşılacak biçimde kargo bilgilerini bizlere veriyor.

Bu bilgileri kontrol ederek kargonuzu temin edebilirsiniz.

Ek Bilgi: Amazon ürünü ilk aldığımda bana ortalama ulaşım tarihini 1 ay sonrası olarak göstermişti, ben de bu sebeple o vakitte Antalya’da olacağım için siparişimi Antalya’ya varacak şekilde verdim.

Ancak sürpriz bir şekilde ürünüm 1 hafta içinde Antalya’ya giriş yaptı, işte bu noktada ne yapacağımı şaşırdım. Yurtiçi Kargo’dan aldığım bilgi doğrultusunda, Antalya’da bulunan kargomun varış şubesine telefon açarak, yanlış adres verdiğimi ve şuan İstanbul’da olduğumu belirttim. Hiç bir ek ücret almadan kargomu telefonda tarif ettiğim İstanbul’da yer alan adresime tekrar kargoladılar.

Yani yanlış adres verme durumlarında adresimizi rahatlıkla değişebiliyormuşuz, bunu da yeni öğrenmiş oldum.

Yazımı okuyup sonuna geldiğiniz için teşekkür ederim, umarım sizlere bu konuda yardımcı olabilmişimdir. Sorularınızı yorum aracılığıyla sorabilirsiniz elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar teşekkürler.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir