Bulutunuza Hakim Olun: cloudHQ

Bulut teknolojilerinin başlangıçta hayatımıza ağır ağır girmelerine karşın artık kabul etmeliyiz ki günümüzde bir çok faaliyetimizi bulut teknolojileri üzerinden sağlamaktayız. Her yanımız çevrim içi veri depolama hizmetleriyle adeta sarılmış halde.

cloudHQ ile ilgili görsel sonucu

Bulut teknolojisinin hayatımıza getirdiği kolaylığın yadsınamaz olduğu gerçeğini kabul etmeliyiz; artık iş hayatımızın, öğrenim süremizin ve hatta eğlence kültürümüzün bile birçok kısmı bulut hizmetleriyle sağlanıyor. Bulut hizmeti diyoruz evet ama bu hizmeti sağlayan onlarca şirket mevcut. Mega, Dropbox, iCloud, Yandex.Disk, OneDrive, GoogleDrive ve onlarcası… Bir şekilde neredeyse pek çoğuna girişmiş haldeyiz ve bu hizmetlerin yönetimi günlük hayat içerisinde karmaşaya sebebiyet verebilmektedir. Bu noktada cloudHQ isimli servis imdadımıza yetişiyor… GoogleDrive hesabınız ile OneDrive hesabınızı senkronize edebilirken isterseniz bir hesabınızın yediğini başka bir hesabınıza alabiliyorsunuz. Tam zamanlı işlemi sayesinde tam bir zaman tasarrufu aracı halini alıyor cloudHQ.

Üstelik sadece veri depolama ile sınırlı kalmayarak isterseniz mail hesaplarınızın da senkronizasyonunu sağlıyor, ve hatta attığınız mail içeriğini sms olarak gönderme hizmeti dahi sunmakta. Genel olarak şöyle bir göz gezdirdim ve etkilendiğimi itiraf etmem gerek. Veri depolama kısmı için 14 günlük deneme süresi ve 4gb bant genişliği sağlamakta. Eğer bu deneme süresinden çıkıp ücretli bir plana geçmek isterseniz cloudHQ’nun size sunduğu bir kaç plan da mevcut.

Veri depolama kısmı için ücretsiz hesap tipi dışında premium, business ve enterprise hesap tipleri mevcut. Premium hesap tipi, aylık 9.90 dolar olup ücretsiz hesap tipine ek olarak premium bulut hizmetlerinde de sınırsız senkronizasyon ve yedekleme yapabilirsiniz. Bu hesap tipi tek kullanıcıya açık olup mail desteği mevcuttur. Business hesap tipinde ise Premium hesap tipine kıyasla 5 kullanıcı açık olup her kullanıcı aylık 2,5 dolar ödeyerek bu hesaba dahil olabilmekte. Bu hesap tipinde ise ek olarak telefon vasıtasıyla destek hizmeti de mevcuttur. Enterprise hesap tipinde ise her türlü hizmeti alabiliyorsunuz ancak diğer hesap tiplerinde olduğu gibi keyfinize göre bu hesap tipine geçemiyorsunuz. Zaten sabit bir ücret belirtilmiş durumda da değil. cloudHQ yetkilileriyle iletişime geçerek ihtiyacınıza göre bir plan oluşturabilirsiniz.

cloudHQ’nun ücretsiz olarak kullanıma sunduğu onlarca Chrome Eklentisi mevcut. Bu eklentilere ücretsiz araçlar kısmından ulaşabiliyorsunuz.

Gmail üzerinde yer alan maillerinizi paylaşmanıza yarayan Chrome Eklentisini duyurmaktan gurur duyuyor, cloudHQ ekibi.

cloudHQ’yu deneyip bulut hesaplarınızı, maillerinizi ve günlük yaşantınıza hükmetmeye ne dersiniz?

https://www.cloudHQ.net


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir