Mimari Modellemede Kolaylık Sağlayan SketchUp Eklentileri

SketchUp ve benzeri modelleme programları günümüzde işlerimizi kolaylaştıran güzel araçlar. Bu gibi yardımcılar sayesinde kısa sürede daha çok çeşit ürün deneyimi ortaya sunmak mümkün hale gelebiliyor.

Her ne kadar emek verilerek üstlerine düşülerek oluşturulmuş programlar olsalar da bazı noktalarda tıkanmaları ve kullanıcıya deyim yerindeyse saç yoldurtmaları herkesin malumu. Bu yazıda SketchUp’ı daha az saç yoldurtan bir program haline getiren birkaç eklentiden bahsedeceğim.

  • Fredo6: Joint Push Pull
  • Fredo6: Tools On Surface
  • JHS Power Bar
  • Soap Skin Bubble
  • Sandbox

Joint Push Pull

Fredo6 kütüphanesi ile kullanılabilen Jont Push Pull eklentisi, normalde SketchUp’ın bizlere olanak vermediği eğri yüzeyler üzerinde pushpull aracını kullanmamızı sağlıyor.

Tools On Surface

Fredo6 kütüphanesi ile kullanılabilen Tools On Surface eklentisi, özellikle araziler gibi SketchUp’ın zorlandığı yüzeylere edilecek müdehaleler için harika bir eklenti. Çizgisel olmayan yüzeylerde çizgi ve çokgenleri yüzeye oturacak biçimde oluşturabilirsiniz.

JHS Power Bar

Herhangi bir kütüphaneye ihtiyaç duymadan kendi başına çalışabilen JHS Power Bar eklentisi; yüzeylerin pürüssüz görünüme kavuşması, nesneleri yansıtma, birden fazla çizgiyi birleştirme gibi pek çok işlevin aktif hale gelmesini sağlıyor.

Soap Skin Bubble

Herhangi bir kütüphaneye ihtiyaç duymadan kendi başına çalışabilen Soap Skin Bubble eklentisi ile membran, asma-germe yapılar oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Bu eklentiyi kullanarak yapmam istenen bölüm ödevim:

Sandbox

SketchUp’ın kendi eklentisi olan Sandbox, elinizdeki izohipslerden arazi oluşturmanızı sağlar. Pek daha işlevli önceki eklentiler gibi üçüncü kişilerin eklentileri de mevcut ancak karşılaştıklarım ücretliydi deneyemedim.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir