Covid-19 Şartlarında Erasmus Günlüğü #0

Merhaba,

Ben bu blogun yazarıyım, 2020-2021 akademik yılı içerisinde gerçekleşen Erasmus hareketliliğine katılacağımı bildiririm.

Saygılarımla,
Efekan ÇAKIR

gibi bir şey olmayacak tabii ki bu günlük ama o her şeyin uzaktan yapıldığı bu günlerde tüm işlemlerimi yine aynı şekilde email ile halletmeye çalışmak ister istemez yazılı bir ortamda bu formal dile yöneltiyor. İnanın bu yazıya benzer şekilde giriş yaptım gayrı ihtiyari biçimde, haliyle bunun cidden alışkanlık olduğunu kayıt altına almam gerektiğini hissediyorum.

Evet, işin hikayesini geçersek erasmus hareketliliğine ciddi ciddi katılacağım gibi görünüyor, 2 gün önce kabul mektubum gidecek olduğum Universidade da Coruña(UDC)’dan tarafıma iletildi. Çok ciddi bir sevinçle doldum, ancak yine de tereddüt içindeydim iki gündür.

Birkaç muhtelif mail sonrası öğrendim ki, bir aksilik ya da aksi karar çıkmadıkça gidecek olduğum bahar döneminde İspanya’da yüz yüze eğitim sürecine dahil olacağım. Bu benim için gerçekten imkansızın var olması anlamına gelmekte, tam olacak derken çıkan pandemi süreciyle birlikte o kadar ümidimi kaybetmiştim ki boşvermiştim her şeyi, aylar önce başladığım hatta blog üzerinde bir adet yazı da yazdığım İspanyolca öğrenme girişimimi yarıda bırakmıştım.

Bu günlük serisinde erasmus başvuru sürecimin kalanı nasıl olacak, covid-19 süresince gerçekleşecek eğitimler nasıl olacak bunlara yer vermeyi ümit ediyorum. Tabii olası bir beceriksizlik ya da vize reddiyle karşılaşırsam tüm bunlar yalan olacak ama ben bu günlüğü tutacağım. Umarım uzun soluklu bir günlük olur.

Şu ana kadar neler yaşadım diye kayıt altına almak istiyorum,

  • 2 gün uykusuz geçen bir tasarım yarışmasına hazırlanış sonrasında son anda vazgeçecek olduğum ancak arkadaşım Erhan’ın saçmalama ikazıyla girip geçer not aldığım bir erasmus dil sınavı.
  • Bölümümün erasmus koordinatörlüğü gözetiminde hazırladığım bir intibak tablosu.
  • Bu intibak tablosu eşliğinde doldurulmuş bir learning agreement dosyası.
  • UDC internet sitesi üzerinden yaptığım bir gelen öğrenci başvurusu.
  • Başvuru sonrasında aldığım bir kabul mektubu.

Bundan sonra toparlamam gereken muhtemel şeyleri de listeleyeyim,

  • Öğrenci vizesi + sağlık sigortası.
  • İstanbul Okan Üniversitesinden(İOÜ) alacağım hibe yazısı.
  • İmzalanacak hibe sözleşmesi.
  • Girecek olduğum ols dil sınavı.
  • İspanya‘da kalacak yer ayarlamak.
  • Uçak bileti almak.
  • UDC’de yer alan ücretsiz İspanyolca kursuna kayıt olmak.

Burada beni en çok geren tabii ki vize işlemleri. Bir sıkıntı, eksik çıkar mı gerginliği had safhada.

Bunun dışında kabul mektubum (acceptence letter) UDC tarafından mühürlenmedi, elektronik imzalı zaten eğer bu halini üniversiteniz kabul etmiyorsa bizimle iletişime geçmeliler dediler. Ben de aynı şekilde İOÜ erasmus koordinatörlüğüne ilettim, öyle durdum bekliyorum. Beklerken de neden bu süreci kayıt altına almıyorum ki düşünceleriyle bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Umarım İspanya aşamalarını da görürüm bu günlüğün 🙂

Saygılarımla,
Efekan ÇAKIR 🙂 🙂


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir