Issuu Nasıl Bir Platformdur? Nedir? Ne Değildir?

Yakın zaman öncesinde Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından erişim engeli getirilmesiyle ülkemizde yasaklanan Issuu platformunun nasıl bir platform olduğuna değineceğim.

Issuu Nedir?

Issuu temel olarak bir içerik yayın platformudur. Bu içerikler yazılı ve görsel olmak üzere bir akışa sahip olmayan içeriklerdir. Bir başka deyişle yazı ve imajdan ibarettir, video ve ses gibi akış içeren içeriklere yer vermez, en azından ben öyle biliyorum.

Issuu’nun Kullanım Alanları

  • Portfolyo
  • Dergi
  • Rapor
  • Analiz
  • Ödev

gibi materyallerin yüklenmek amacıyla kullanılan bir platformdur Issuu. Tabii ki biçim olarak önceden belirlenen standartlara uyan her içeriği yüklemekte önünüzde bir engel bulunmamaktadır. Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen mimari yarışmalara katılan projeler bir süre önce yine Issuu üzerinden halkla paylaşılmıştı.

Issuu üzerinden yayın yapan dergiler de var elbette.

Görüldüğü üzere Issuu, gayet legal içeriklerin yer alması amacıyla kullanılan bir platformdur. Ancak bu platformu kendi illegal işleri için kullanmak isteyenler de vardır elbette, korsan içerik dağıtımı gibi konular olmak üzere. Bu durumda TBYM’nin toplu engel kararını çıkartması oldukça yanlış bir tutumdur, birçok yayıncının emeğine ket vurmaktadır.

Umarım kısa zamanda sadece içerik bazlı engellemeye geçilir ve site bizim gibi yasal amaçlarla kullanan kullanıcıların hizmetine açılır.

Eğer Issuu üzerinde paylaşmanız gereken yasal bir içeriğiniz varsa daha önce yazmış olduğum “Issuu Açılmıyor! Yasaklandı! Issuu’ya Nasıl Girerim?” başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Issuu Açılmıyor! Yasaklandı! Issuu’ya Nasıl Girerim?


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir