Uygulanmış Mimari Yarışma Projeleri

Her mimarlık öğrencisinin muhakkak yılda 2 defa duyduğu “yarışma projelerini incele” tavsiyesini göz önüne aldığımızda yarışma projeleri mimarlık eğitiminde önemli bir yer teşkil etmekte.

Bir de bu yarışmaları kazandıktan sonra uygulanmaya layık görülmüş projeler ise oldukça kıymetlidir. Twitter’da takipçisi olduğum One Day One Architecture bu konuda çok kıymetli bir işe girişmiş durumda.

Yarışma Projeleri isminde bir site ile mimari yarışmaların kazanmış ve sonrasında hayata geçirilmiş projelerini bir araya toplayıp bunları arşivlemekte. Bu sitede projeleri yapım tarihine, proje türüne ve proje yerine göre listelemek mümkün.

One Day One Architecture Yarışma Yapıları Sitesi Ekran Alıntısı

Açıkçası bu fikre ilk gördüğümde mest oldum. Hatta bir miktar kıskandım bile, o kadar sevmiştim fikri. Ama tabii ki kötücül bir kıskançlık beslemeyeceğim için ben de projeye destek olmaya karar verdim.

Bu kararı sormadan etmeden verdim açıkçası oturdum bu projeleri harita üzerinde gösterdim. Ardından da çıkıp “selam ben bunu yaptım nasıl olmuş” diye peydah oldum.

“bakın ben naptım” temalı peydah oluşum

Bu çıkışın ardından “siz ne hakla bunu yaptınız lütfen kaldırın bu haritayı” çıkışı da gelebilirdi lakin gelmedi :). Aksine çok güzel bir biçimde karşılandım.

One Day One Architecture’ın sıcak karşılaması

İşte bunun ardından gerçekleşen bir görüşme sonucu kolları sıvadım ve bu sevdiğim fikre sarıldım. Projeleri harita üzerinde sadece göstermekle kalmadım; projeleri isminden arama imkanı sağlayan bir arama çubuğu ekledim, bazı projelerin yerlerinde artık yeller estiğini fark ettiğimde de projeleri “mevcutta hala var” ve “artık var olmayan projeler” şeklinde iki kategoriye ayırmayı düşündüm. Bunun için de ikiye ayırdım projeleri.

Artık aşağıda göreceğiniz harita üzerinde Uygulanmış Yarışma Projelerini inceleyebilirsiniz.

Eğer bu konu üzerinde konuşmak istediğiniz bir şey olursa ya da iletmek istediğiniz bir şey olursa bana buradan ulaşabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir