Midas Nedir? Midas Yatırım Nasıl Kullanılır?

Sıradan vatandaşlar için yatırım yapmanın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyerek yola çıkan Midas Yatırım ya da resmi ismiyle Midas Menkul Değerler AŞ, Türk ve Amerikan borsalarında komisyonsuz ya da düşük komisyon ile yatırım yapmayı kullanıcılarına sunmayı vadediyor.

Bu noktada Amerika’da kullanımda olan Robinhood ile kıyaslanmakta, yerli Robinhood diye anılmakta. Birçok kimse yatırım yapmayı kolaylaştıracak Midas için umutlu. Kişilerden öte kurumlar da umutlu olsa gerek ki DenizBank’tan 1 milyon dolar değerinde yatırım yapmış durumda Midas Menkul Değerler AŞ’ye.

Midas henüz daha kullanıma açılmamasına karşın kullanıcılara hizmet vermek maksadıyla ön kayıt başvurusu almakta ve yapılan kayıt sırasıyla kullanıcılara açılacaktır. 26 Mart 2021 tarihiyle 39binden fazla kullanıcı Midas‘ı kullanmak için sıraya girmiş ve komisyonsuz/düşük komisyonlu yatırım aracı olan Midas’ın hizmete girmesini beklemektedir.

4 Mart 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararıyla faaliyet iznini almış olup, lisanslama işlemleri sonrasında öncelikli olarak ios işletim sistemli cihazlara hizmet vermek maksadıyla App Store’da yerini alacak sonraki süreçte android kullanıcıları için Google Play Store üzerinden erişime açılacaktır.

Beta sürümü yayınlandığında kullanıcıların tek bir borsaya erişimi mümkün olacak, seçilen Amerikan ya da Türk borsası içinde işlem yapılabilecek. Midas beta sürecinden ayrıldıktan sonra tüm kullanıcıların her iki borsa üzerinde işlem yapması mümkün hale gelecek.

Midas Üye Onay Süreci Nasıl İşliyor?

Midas‘a üye olmak isteyen kullanıcılar üyelik işlemlerini tamamlamak için Türk ve Amerikan Borsalarında işlem yapabilmeleri için hesaplarının bu işlemlere hazır hale getirilmesi gerekmekte. Hesap açarken, yeni üye olan kullanıcıdan kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotoğrafları ve e-devlet üzerinden alınabilecek adres teyit belgesi (ikametgah belgesi ya da adresinize gelen su veya elektrik faturası) istenmekte.

Hesap açılışı başarıyla gerçekleştikten sonra adresinize kurye ile yollanan sözleşmeyi imzalamanız ve açılan hesabın kullanımında gereken şartları yerine getireceğinizi taahhüt etmeniz gerekmekte. Bu işlemden sonra hesabınız kullanıma açılacak ve yatırımlarınızı rahatlıkla yerine getirebileceksiniz.

Yakın zamanda canlı video ile onay sistemi getirilerek belge yükleme aşamalarının hızlandırılması ön görülüyor.

Midas’a üye olup sıradaki yerinizi almak için tıklayın.

Midas Yatırım Ne Kadar Güvenli?

Sermaye Piyasaları Kurulu’ndan faaliyet izni almış olan Midas Menkul Değerler AŞ, Borsa İstanbul’da yapılan yatırımları için 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında Takasbank güvencesinde tutmakta.

Midas Menkul Değerler AŞ, Amerikan Borsalarında gerçekleşecek yatırımları Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (Securities and Exchange Commission) tarafından yetkilendirilmiş bir saklama ve takas kuruluşu tarafından güvence altında saklamaktadır.

Midas, kullanıcılarına Amerikan Borsalarında yapılan işlemler ve nakit varlığı için $500.000 tutarında SIPC sigorta sunar. Türkiye’de kullanıcılarına bu sigortayı sağlayan tek aracı kurum olduğunu beyan etmekte.

*SIPC: Securities Insurance Protection Corporation (Menkul Kıymetler Sigorta Koruma Şirketi) Amerika Birleşik Devletleri Federal Hükümeti tarafından kurulmuş, Amerika’nın en prestijli aracı kurumlarının çalıştığı, devlet garantili bir sigorta şirketidir.

Midas’la yapılan yatırımlar 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile korunur. Midas aynı zamanda Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun yasa ve yönetmelikleri ile yükümlü kuruluşlar arasındadır. Bu bağlamda tüm kanun, yönetmelik ve tebliğler ile uyum içerisinde hareket ettiklerini beyan ediyorlar.

Midas’a üye olup sıradaki yerinizi almak için tıklayın.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“Midas Nedir? Midas Yatırım Nasıl Kullanılır?” için 2 cevap

  1. Günay PAMUK avatarı
    Günay PAMUK

    https://www.r10.net/yatirim-araclari/2771987-midas-uygulamalarini-surdu-artik-komisyonsuz-isleme-basladi.html ‘ de şöyle bir yorum yapılmış; ‘’Burda tek çekincem şu, Türkiye’de BİST’e yatırım yaparken saklama işlemi TakasBank güvencesinde yani banka veya aracı kurum sadece aracılık işleminde hisselerin o şirkette.
    Burda durum yabancı piyasa olunca yabancı bir kurumda saklama işlemi yapması gerektiriyor.’’

    Arkadaş Alpaca’yı kastetmiş. Alpaca ve Midas’ı yakından takip ederek ikisi arasında ki ilişkileri, hukukları incelemek ve ara ara durumlarını gözden geçirmek gerekir ki bence burada DenizBank’a da görev düşmektedir. Yabancı işlemlerini Türk otoriteleri de arada incelemelidir.

  2. Fatih avatarı
    Fatih

    belge yükleme kısmı aktif değil mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir